Hvordan er det egentlig med hørselshemmede og musikk?

Foto: Skjermdump fra video

Svaret på det er sikkert like mangfoldig som vi er ulike individer, men for meg er det slik at jeg virkelig elsker musikk. Det som er utfordringen min er at jeg ikke hører sangteksten.

Da jeg var liten hørte jeg masse på kassetter og plater, men kjøpte kun dersom teksten fulgte med for jeg ville så gjerne synge med musikken. Med eller uten stemme, men alltid i hodet. Etterhvert ble kassetter og vinylplater byttet ut med CD-er. Der var samme utfordring. Med noen CD-er fulgte det med sangtekst, med andre ikke. Jeg kjøpte de jeg likte å høre på HVIS teksten også fulgte med. 

Hvordan er så dette i dag? Så UTROLIG mye bedre. Så ufattelig mye mer tilgjengelig. Det er bare å fryde seg over!
På mobilen min laster jeg ned musikk fra Spotify. Så har jeg også lastet ned appen Musixmatch og synkronisert den mot Spotify. Og da begynner vi å snakke folkens. Eller synge kanskje….? For i Musixmatch inviteres folk til å legge inn sangteksten dersom den ikke allerede er der. For et fantastisk bra konsept. For en tilgjengelighet og for en glede!

Denne sesongens TV2-sendte “Hver gang vi møtes” oppdaget jeg Eva Weel Skram, og dermed også Eva and the heartmaker. For en musikk!!! For en fantastisk stemme! Takket være CI kan jeg virkelig nyte musikken auditivt og det fyller hver nerve i meg med glede, energi, drømmer og mye mer. Takket være mobil, apper og folks villighet til å skrive inn sangtekster, så kan jeg også synge med. (Pssst! Dette er også superduper lyttetrening.) Jeg lader opp til helgen med musikk mens jeg gjør unna litt papirarbeid og ønsker dere alle en fantastisk fin helg.

(Beklager litt dårlig kvalitet på videoen, men dere ser poenget ;-))